Magyarország legmegbízhatóbb kereskedéseként és közvetlen importőrként a legjobb árakat adjuk!
Projektekre egyéni kedvező árajánlatot biztosítunk

        

 

 

Termékek           Információk

Blog

ENERGIA TAKARÉKOS ÜVEGTÉGLA

Tudtad, hogy a hőszigetelő üvegtégla mindkét irányban védelmet nyújt?Biztosan mindenki ismeri a jelenséget, amikor az üvegen keresztül besüt a nap. A nap melege az üveget átmelegíti, és az üveg mögött is melegebb a levegő. Tehát az épület üvegezése mint egy hőhíd működik, a hideget, vagy a meleget átviszi egyik oldalról a másikra. Tehát a hagyományos, azaz egyetlen belső kamrával rendelkező üvegtéglán az ENERGIA átvándorol.

 

Tapasztaljuk, hogy a kétrétegű ablaknál a napsugárzás hőhatása már csökken, a háromrétegű és argongázzal töltött (az úgynevezett hőszigetelő üvegezésű) ablakoknál pedig rendkívül lecsökkenthető. Tehát a külső hőhatás következtében a belső tér nem melegszik fel, valamint a fűtött belső tér a külső hideg felé pedig nem hűl le.

 

A SEVES üvegtégla gyártó vállalat ezt a tapasztalatot ismerte fel és gondos kísérletezéssel megalkotta a híressé vált HI-TECH termékét, a háromrétegű és argongázzal töltött ENERGIA TAKARÉKOS  ÜVEGTÉGLÁT, amit Magyarországon egyszerűen csak HŐSZIGETELŐ ÜVEGTÉGLÁNAK szoktunk nevezni.


A szabványos „normál” üvegtégla egy üreges üvegtermék, aminek az üregét levegő tölti ki. Ezeknek az üvegtégláknak az energia szigetelő képessége (U-értéke) mintegy 3,0 W/m²K értékű.

Az energia-takarékos technológia lényege az, hogy a két fél-üvegtégla elemek közé egy alacsony hővezető képességű üveglapot helyezünk el és így egy kétkamrás rendszert hozunk létre, majd a keletkezett üregeket argongázzal töltik fel. 

Tehát létrehozunk egy háromrétegű és argongázzal töltött hőszigetelő üvegezéssel egyenértékű HŐSZIGETELŐ ÜVEGTÉGLÁT.

 

Mérésekkel igazolt tény, hogy az üvegtégla két felületén uralkodó hőhatás átvitele az üvegtégla két oldalán mindkét irányba erőteljesen csökkenthető.  

A sikeres sorozatgyártás első típusa a U = 1,5 W/m²K értékű energia védelmet nyújtó üvegtégla volt, amit követett a U = 1,1 W/m²K hőszigetelő értékkel rendelkező típus, ami már passzívházhoz alkalmazható értékű. 

Újabban gyártanak már U = 0,9 W/m²K hőszigetelő értékű üvegtéglát is, amit kizárólag a formatervezett MENDINI típuscsaládból lehet megrendelni.

 

Fontos még tudni, hogy az ENERGIA TAKARÉKOS ÜVEGTÉGLÁT csak áttetsző, vagy homokszórt felülettel lehet előállítani, valamint nem használható fémtartalmú (metálkristály üvegmassza) üvegmassza, valamint a savmaratott „szatén” felület sem. 

 

Az ENERGIA TAKARÉKOS ÜVEGTÉGLA minőségi tanúsítványai és az építőipari megfelelőségi nyilatkozatok letölthetők a SEVES honlapjáról, a magyar nyelvű dokumentumok ellenjegyzésére az Insider Design Kft. jogosult.

 

Kapcsolat:

info@uvegteglaker.hu

Ernst Zoltán 06-70-252-1411